Maak resultaten visueel met dashboards

Wanneer je een website hebt wil je ook graag meten hoe succesvol deze nu eigenlijk is en waar verbeterpunten liggen. Er zijn ontzettend veel gegevensbronnen waar je data uit kunt halen, maar op het moment dat je meer data binnen gaat halen wordt het ook steeds onoverzichtelijker en moeilijker om deze gegevens juist te interpreteren.

Wij bouwen een dashboard voor je waarop je in één oogopslag ziet hoe jouw website presteert!

Meer inzicht in je website?

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en laten we er eens over brainstormen.

Contact

Dashboards in Google Data Studio

Voor het bouwen van dashboards maken we gebruik van Google Data Studio. Deze tool is wat ons betreft onmisbaar wanneer je al je resultaten overzichtelijk gepresenteerd wilt zien. Data Studio is een tool van Google waarmee je alle gegevens uit bijvoorbeeld Google Analytics en Search Console combineert tot een logisch geheel.

De tool beperkt zich echter niet alleen tot data uit Google programma’s. Ook gegevens uit andere bronnen zoals Facebook Ads en Mailchimp kunnen worden toegevoegd.

Waarom is Google Data Studio onmisbaar?

De mogelijkheden van Data Studio zijn eindeloos. We benoemen een aantal voordelen voor je, laat je overtuigen van het gemak. 

  • Doordat je de gegevens uit vele verschillende databronnen in één dashboard terug kunt laten komen creëer je overzicht, voor jezelf en voor anderen. Je krijgt op een eenvoudige manier inzicht in de data en deelt dashboards heel eenvoudig met medewerkers of andere stakeholders.
  • Wacht jij altijd tot de nieuwste rapportage in je mailbox verschijnt? Die tijd is voorbij, op elk moment van de dag krijg je inzicht in de meest recente gegevens!
  • De gegevens worden heel mooi en duidelijk gevisualiseerd waardoor het interpreteren ervan veel eenvoudiger is dan wanneer je naar de cijfertjes kijkt.
  • Doordat de dashboards zo overzichtelijk zijn, wordt het eenvoudig om de prestaties van je website te monitoren en kun je snel reageren wanneer er opvallende zaken spelen die aandacht nodig hebben, zo ben je er bijvoorbeeld op tijd bij om een campagne bij te sturen als die niet presteert zoals verwacht.

Wij creëren overzicht voor jou

De output van Google Data Studio is overzichtelijk en eenvoudig te interpreteren. Om dit voor elkaar te krijgen is meer kennis vereist, kennis die wij in huis hebben. We hebben jarenlange ervaring met Data Studio en zijn op de hoogte van de nieuwste mogelijkheden zodat we het perfecte dashboard voor je kunnen bouwen.

We bespreken samen met jou wat je terug wilt zien in je dashboard en adviseren je over de mogelijkheden. Vervolgens koppelen wij alle databronnen en bouwen dashboards voor je die volledig zijn afgestemd op jouw wensen.

Uiteraard zorgen we ervoor dat elk dashboard er visueel mooi uitziet en het jou in één oogopslag toont waar je naar op zoek bent.