De juiste doelgroep bereiken, op het juiste moment, met de juiste boodschap? Met een optimale online marketing strategie is dat mogelijk.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Lees dan snel verder of neem contact met ons.

Liever direct naar een specifiek kanaal? Bekijk dan onze diensten voor SEO, SEA, Social Advertising en Content Marketing.

Online verder groeien?

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en laten we er eens over brainstormen.

Contact

Elke fase optimaal benutten met je online marketing strategie

Dat onze levens zich tegenwoordig grotendeels online afspelen staat buiten kijf. De een spendeert uren op social media, de ander shopt in een van de vele webwinkels. We vergaderen via video calls en volgen webinars vanuit onze luie stoel.

Het internet is dé plek waar je moet zijn om jouw doelgroep te bereiken. Met een optimale online marketing strategie kun je jouw doelgroep op het juiste moment met de juiste boodschap bereiken.

Nu is online marketing een ontzettend breed begrip, dus zetten we graag voor je uiteen wat het precies inhoudt.

Wat is online marketing?

Online marketing is een verzamelnaam voor alle manieren waarop je jouw product of dienst online kunt promoten. Het bestaat uit een groot en groeiend aantal kanalen die jou helpen om je doelgroep te bereiken. Deze kanalen samen combineer je tot een marketingstrategie waarbij je op elk moment in de customer journey aanwezig bent. Enkele voorbeelden van online marketing zijn:

  • Social advertising; waarbij je adverteert op social media kanalen, zoals Facebook of Instagram.
  • Content marketing; een vorm van marketing waarbij je gebruik maakt van de kracht van informatie. Door het delen van waardevolle content werf je bezoekers en betrek je ze bij je bedrijf, bijvoorbeeld door te bloggen. Je product of dienst wordt met deze vorm van marketing indirect gepromoot.
  • SEO; zoekmachine optimalisatie, waarmee je jouw website zo hoog mogelijk in de organische resultaten van een zoekmachine laat ranken.

Deze kanalen geven je een beeld van online marketing, er zijn er echter nog veel meer. Elk kanaal bereikt de klant op zijn eigen manier, op een ander moment in de customer journey.

Het juiste bereiken met Full Funnel Marketing

Het grote voordeel van online marketing is dat je, door het inzetten van de verschillende beschikbare kanalen, aanwezig kunt zijn in de volledige customer journey. We noemen dat full funnel marketing, een strategie waarbij je jouw klant meeneemt in zijn reis van het kennismaken met je merk naar het worden van een loyale klant.

Wanneer je full funnel marketing succesvol toepast bereik je de juiste doelgroep, op het juiste moment, met de juiste boodschap. Hiermee zetten we zowel in op het creëren van awareness voor je brand, als op de performance.

Met online marketing bereik je dus steeds meer mensen die binnen jouw doelgroep vallen, daarnaast is het goedkoper dan gebruik maken van traditionele media zoals adverteren op radio, televisie en andere massamedia. Ook is online marketing zeer goed meetbaar waardoor je jouw strategie continu kunt optimaliseren.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Samen met jou bepalen wij de online strategie die we gaan uitvoeren. Hierbij kijken we allereerst naar hoe jouw merk het beste gepositioneerd kan worden, hoe onderscheid jouw merk zich ten opzichte van de rest? We bepalen samen de doelstellingen van de op te zetten campagnes en daarna gaan we concreet aan de slag met het invulling geven aan de specifieke online marketingkanalen.

Uiteraard meten we de resultaten en koppelen deze terug. Marketing is een dynamisch proces, dus aan de hand van de resultaten kunnen we de eerder bepaalde strategie blijven optimaliseren.